
Malzemeler:
- 5 adet yufka
- 3-4 bağ gelincik otu
- 250 gram lor
- 1 adet orta boy soğan
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Susam
- Otların sert kısımları ve sararmış yaprakları temizlenir.
- Diplerinde hiç kum kalmayana kadar bir kaç defa yıkanır.
- Süzgece konulup, kuruyuncaya kadar bekletilir.
- Derin bir kabın içine alınıp, çok az tuz ile iyice ovulur.
- Suyu elde sıkılan otlara, lor, baharat ve ince kıyılmış soğan eklenip, karıştırılır.
- Yoğurt, süt, zeytinyağı ve yumurtanın beyazı karıştırılıp, sos hazırlanır.
- Sosun birazı böreğin üzerine sürmek için ayrılır.
- Yufkalar birer birer tezgaha serilip, üzerine kaşıkla sos yayılır.
- Otlar yufkanın üzerine konulup, yufkanın iki kenarı içe doğru katlanarak sarılır.
- Sarılan yufkalar fırın tepsisine dizilir.
- Yufkaların üzerine çırpılmış yumurta sarısı eklenmiş sos sürülerek, susam serpilir.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında böreğin üzeri kızarana kadar pişirilir.
Yorumlar
Yorum Gönder