Malzemeler :
- 4-5 adet kurutulmuş süs biberi
- Sızma Zeytinyağı
- 250 gr süzme yoğurt
İsteğe göre
- Közlenmiş patlıcan
- Sarımsak
- Tuz
- Pul biber
Yapılışı :
- Tavaya yeterli miktarda zeytinyağı döküp, yağı kızdıktan sonra, biberleri istediğimiz boyutta doğrayarak yağın içine atalım, kızartma işlemini uzun tutmamalıyız yoksa biberler yacanacaktır.
- Tavada kalan zeytinyağını renklendirebilmek için pul biber ekleyerek kısa bir süre daha karıştırdıktan sonra ocaktan alalım.
- Servis tabağına koyduğumuz süzme yoğurdun üzerine kızarmış biberleri yerleştirerek tavada kalan zeytinyağını yoğurdun üzerinde gezdirelim.
- İsteğe göre yoğurdumuzun içine dövülmüş sarımsak, közlenmiş patılcan ve tuz ekleyerek damak zevkinize göre yapabilirsiniz. Afiyet olsun…
Yorumlar
Yorum Gönder