Ana içeriğe atla

Ege nin prensesi Deniz börülçesi

Balıkçılarda mutlaka yemişsinizdir Deniz börülcesini daha önce. Deniz börülcesinin bulması zor olsa da yapması oldukça kolay aslında. Haşlayıp soğuk sudan geçirdikten sonra biraz el oyalayıcı bir aşaması var sadece; ayıklama. Deniz Börülcesi sert bir çalı aslında. Dışında yeşil bir kılıfı var bu çalının. Bizim yediğimiz kısım da bu kılıf zaten. Temizlerken haşlanmış deniz börülcelerini kök tarafınızdan sol elinizle tutup sağ elinizin baş parmağı ve işaret parmağınızın arasına alıp dalları teker teker aşağı doğru sıyırın. İnce dallarda henüz çalı kısmı oluşmadığından dibinden kopar zaten, temizleyemedim diye endişelenmeyin.
Temizleme işlemi bittikten sonra limon, zeytinyağ ve işte nefis salatanız hazır.
Balık sofralarınıza renk ve lezzet katacak harika bir salatadır deniz Börülcesi Salatası. Deniz Börülcesi her yerde satılmıyor ne yazık ki. En azından Ankara’da öyle. Ara ara Kentpark’taki Çağdaş’ta bulabiliyorum, Bilkent’teki Real’da ve Çayyolu pazarında da bulabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tahin ve patlıcanın mükemmel uyumu Manj!

Malzemeler 3 adet orta boy patlıcan ½ su bardağı tahin 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı kırmızı biber 1 çay kaşığı kimyon 1 çay bardağı sızma zeytinyağı 100 g ceviz 1 yemek kaşığı limon suyu 2 diş sarımsak Tuz ve çekilmiş tane karabiber Üzeri için 1-2 yemek kaşığı ceviz Sızma zeytinyağı 1 dal dereotu Manj (Ege Mezeleri) Nasıl Yapılır?  Manj (Ege Mezeleri) Tarifi için;  Patlıcanları közleyin, kabuklarını soyun ve ince ince dilimleyin. Çukur bir kaba aktarın.  Ayrı bir kasenin içerisine tahin, sızma zeytinyağı, limon suyu, dövülmüş sarımsakları, kekik, kırmızı biber, kimyonu ilave edin. Tuz ve çekilmiş tane karabiber ile lezzetlendirin. 2-3 dakika çırpma teliyle iyice çırpın. Cevizleri küçük parçalar şeklinde doğrayın.  Patlıcanları ve cevizleri hazırladığınız sos ilave edin. İyice karıştırın ve servis tabağına alın. Üstüne sızma zeytinyağı gezdirin. İri ceviz parçaları ve dereotuyla süsleyin. Servis yapın.

Ege otları tabiki ara sıcakların da baş yıldızı Ot Mücveri

Türk mutfağının uzakta ama çok sevilen kuzeni ya da teyzesidir mücver tarifi. Her öğün göremezsin, her akşam yemezsin, yiyemezsin. Ancak her gördüğünde mutlu olursun; daha çok görmek istersin. Özeldir, yeri ayrıdır. Herkes güzelini yapamaz. Arzu ettiğiniz yeşillik, patates, havuç hatta kereviz gibi sebzeleri de ekleyerek hazırlayabileceğiniz sağlıklı mı sağlıklı bir atıştırmalık, mücver tarifimiz var. Ne güzel olur mücver, küçük püf noktaları vardır onun. Çok fazla yağ içmemesi için ayçiçek yağını önceden kızdırmalı, rendelenmiş sebzelerin suyunu sıkmalı, sebzelerin taze olmasına dikkat etmeli örneğin. Anne eli değmiş mücver, bu tarifte biraz daha renk kazanıyor. Yeşillik ve kabakların yanına havuç da katılıyor. Kızaran mücverlere akışkanlık kazandırması kaşar peyniri de ekleniyor, lezzete doyum olmuyor. Ana yemeğiniz ne olursa olsun bugün sofranızda kızarmış çıtır mücverler de yer alsın bizce. Daha fazla mücver çeşidi görmek isteyenleri ise şöyle alabiliriz:  ...

Komşuda pişer bize de düşer hesabı Girit Biberi

Minik minik biberlerin içine ezine peyniri bir de zeytinyağı... Biberleri Ayvalık,Alaçatı yada aIlıca pazarıdan tehmın edebılırsınız. Biberlerin içine ezine peynırını bastıtan sonra 13dk zeytınyagına buladıgınız tepsı içinde fırına verebılırsınız.AFİYET OLSUN.