Balıkçılarda mutlaka yemişsinizdir Deniz börülcesini daha önce. Deniz börülcesinin bulması zor olsa da yapması oldukça kolay aslında. Haşlayıp soğuk sudan geçirdikten sonra biraz el oyalayıcı bir aşaması var sadece; ayıklama. Deniz Börülcesi sert bir çalı aslında. Dışında yeşil bir kılıfı var bu çalının. Bizim yediğimiz kısım da bu kılıf zaten. Temizlerken haşlanmış deniz börülcelerini kök tarafınızdan sol elinizle tutup sağ elinizin baş parmağı ve işaret parmağınızın arasına alıp dalları teker teker aşağı doğru sıyırın. İnce dallarda henüz çalı kısmı oluşmadığından dibinden kopar zaten, temizleyemedim diye endişelenmeyin.
Temizleme işlemi bittikten sonra limon, zeytinyağ ve işte nefis salatanız hazır.
Balık sofralarınıza renk ve lezzet katacak harika bir salatadır deniz Börülcesi Salatası. Deniz Börülcesi her yerde satılmıyor ne yazık ki. En azından Ankara’da öyle. Ara ara Kentpark’taki Çağdaş’ta bulabiliyorum, Bilkent’teki Real’da ve Çayyolu pazarında da bulabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder