"Favanın Giritlisi ya da İzmirlisi diyorum" ben bu tarife. Tekmil fava Girit Mutfağından bir tarif. Sahil kenarındaki balıkçı lokantalarında, meze çeşitleri arasında görmek mümkün...
Diğer favadan farkı ise taze soğanların ince ince kesilerek hafifçe kavrulması ve fava içine dereotu ile birlikte süzüldükten sonra karıştırılması...
Gereken Malzemeler
Gereken Malzemeler
- 1 su bardağı kuru bakla
- 1 adet orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1/2 çay bardağı zeytinyağ
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 4-5 dal taze soğan
- yarım demet dereotu
- 4-5 su bardağı su
- Limon dilimleri, nar taneleri
- Bir gece önceden kuru baklaları suda ıslatın.
- Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun.
- Önceden ıslattığınız baklaların suyunu süzün. Soğanların üzerine bakla, şeker, tuz ve 4-5 bardak su koyup pişirin.
- Pişerken dibi tutmaması için ara ara karıştırın. Gerekiyorsa ılık su ilave edin.
- Yumuşayan püreyi süzgeçten veya el blendrından geçirin (kıvamı hafif sulu olmalı).
- Diğer bir tencerede ince kıyılmış taze soğanları hafifçe soldurun. Süzgeçten geçirdiğiniz baklaları ilave ederek bir iki kez çevirin. İnce kıyılmış dere otunuda ilave ederek karıştırın.
- Dilediğiniz bir kabın içini su ile ıslatın.
- Favayı döküp buz dolabında bekletin.
- Servis sırasında üzerine zeytinyağı ve limon suyu gezdirip limon dilimleri, nar taneleri ile süsleyin.
Yorumlar
Yorum Gönder