Malzemeler 3 adet orta boy patlıcan ½ su bardağı tahin 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı kırmızı biber 1 çay kaşığı kimyon 1 çay bardağı sızma zeytinyağı 100 g ceviz 1 yemek kaşığı limon suyu 2 diş sarımsak Tuz ve çekilmiş tane karabiber Üzeri için 1-2 yemek kaşığı ceviz Sızma zeytinyağı 1 dal dereotu Manj (Ege Mezeleri) Nasıl Yapılır? Manj (Ege Mezeleri) Tarifi için; Patlıcanları közleyin, kabuklarını soyun ve ince ince dilimleyin. Çukur bir kaba aktarın. Ayrı bir kasenin içerisine tahin, sızma zeytinyağı, limon suyu, dövülmüş sarımsakları, kekik, kırmızı biber, kimyonu ilave edin. Tuz ve çekilmiş tane karabiber ile lezzetlendirin. 2-3 dakika çırpma teliyle iyice çırpın. Cevizleri küçük parçalar şeklinde doğrayın. Patlıcanları ve cevizleri hazırladığınız sos ilave edin. İyice karıştırın ve servis tabağına alın. Üstüne sızma zeytinyağı gezdirin. İri ceviz parçaları ve dereotuyla süsleyin. Servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder