MALZEMELER
- 12 adet temizlenmiş küçük boy kalamar (kollarıyla birlikte)
- 1 1/2 yemek kaşığı kapari
- 1 küçük diş sarımsak, ince dilimlenmiş
- 1 kutu ton balığı konservesi, yağı süzülmüş
- Izgara için 6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı artı biraz daha
- Deniz tuzu
- Taze çekilmiş karabiber
- 2 yemek kaşığı kabaca doğranmış taze kekik yaprağı
- Bu Tabasco gibi
- 1/2 çay kaşığı acı sos
- 5 bardak, paketlenmiş karışık yeşillik
HAZIRLANIŞI
- Kalamarların kollarını kapari ve sarımsaklarla birlikte doğrayın ve ton balığı konservesiyle karıştırın. Küçük bir kaşık kullanarak, en tepede 2 cm kadar boşluk bırakacak şekilde kalamarların gövdelerini ton balıklı karışım ile doldurun ve tepelerini kürdan ile kapatın.
- Izgarayı orta-yüksek dereceli ısıya ayarlayın. Izgara tavasına 1/2 yemek kaşığı zeytinyağ ve tuz karabiber dökün. Doldurulmuş kalamarları çevirerek, altın rengini alana kadar yaklaşık 13-15 dakika pişirin.
- Bu esnada orta boy bir tavada kalan 5 1/2 yemek kaşığı zeytinyağını kekik yaprakları, acı sos ve bir tutam tuz ile kızdırın.
- Pişen kalamar dolmalarının tepesindeki kürdanları çıkarın ve dolmaları hazırladığınız acılı zeytinyağlı sosa bulayın. Yeşilliklerle birlikte servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder