Haftanın ilk tarifi benim çok sevdiğim mezelerden biri olan Girit Ezme. Birçok meze de olduğu gibi bu pratik lezzeti herkes kendi damak tadına göre hazırlıyor. Bugüne kadar gittiğim hiç bir mekânda birbirine benzeyen bir tarife ve lezzete rastlamadım.
Ben hazırlarken hotel de tam yağlı ezine peynirini ve sürülebilir kahvaltılık lor peynirini kullandım. Akşam hazırladığımız mezeler bitmeyince kalanını hava almayacak bir şekilde kapatıp kahvaltılık olarak kullanmaya karar verdim. Bu sabah da kızarmış ekmek çay ve zeytinle bir kısmını tükettim :)
Ben hazırlarken hotel de tam yağlı ezine peynirini ve sürülebilir kahvaltılık lor peynirini kullandım. Akşam hazırladığımız mezeler bitmeyince kalanını hava almayacak bir şekilde kapatıp kahvaltılık olarak kullanmaya karar verdim. Bu sabah da kızarmış ekmek çay ve zeytinle bir kısmını tükettim :)
150 gr tam yağlı peynir
3 yemek kaşığı lor (tepeleme)
3 yemek kaşığı ceviz içi
4 yemek kaşığı file fıstık
3 yemek kaşığı file badem
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
isteğe göre kırmızı pul biber ve dereotu
Yapılışı:
Beyaz peyniri ve lor peynirini derin bir kase içine alın. Zeytinyağını ve ezilmiş sarımsağı ekleyerek çatal yardımıyla peynirleri ezerek karıştırın.
File fıstık ve bademi, ezdiğiniz ceviz içini ekleyerek karıştırmaya devam edin. Son olarak pul biberi ve ince ince kıydığınız dereotunu ekleyin.
Biraz daha yumuşak olmasını isterseniz bir miktar daha zeytinyağı ekleyin ve karıştırın.
Servis tabağına alın, isteğe göre kızarmış ekmek ile servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder