Ana içeriğe atla

Enfes tereyağı ve kaşarı ile olmazsa olmaz Karides Güveç

Malzemeler

  • 30 adet karides (küçük boy, ayıklanmış)
  • 1 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet orta boy domates
  • 1adet defneyaprağı
  • 5 adet mantar (ince dilimlenmiş)
  • 4 yemek kaşığı kaşar peyniri
  • ½ çay bardağı su
  • ¼ çay kaşığı taze kekik
  • Tuz ve çekilmiş tane karabiber

Sarımsaklı Karides Güveç Nasıl Yapılır?

  1.  Sarımsaklı Karides Güveç Tarifi için; 
    Bir tavaya tereyağını koyup kızdırın. Ayıklanmış karides, ince doğranmış sivribiber, mantar, doğranmış domates ile ince kıyılmış sarımsağı ekleyip 1 dakika soteleyin.
  2.  Ardından tuz, karabiber, kekik, defneyaprağı ve suyu koyarak 2 dakika daha soteleyin. Tavadaki malzemeyi ısıtılmış toprak kaba alın.
  3.  Üzerine rendelenmiş kaşarpeynirini serpiştirin. Önceden 180 dereceye ayarlanmış fırına verip üzerindeki kaşar peyniri eriyince servis edin.
  4. Karides lezzetini Folyoda Fırın Patates ile tamamlayın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tahin ve patlıcanın mükemmel uyumu Manj!

Malzemeler 3 adet orta boy patlıcan ½ su bardağı tahin 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı kırmızı biber 1 çay kaşığı kimyon 1 çay bardağı sızma zeytinyağı 100 g ceviz 1 yemek kaşığı limon suyu 2 diş sarımsak Tuz ve çekilmiş tane karabiber Üzeri için 1-2 yemek kaşığı ceviz Sızma zeytinyağı 1 dal dereotu Manj (Ege Mezeleri) Nasıl Yapılır?  Manj (Ege Mezeleri) Tarifi için;  Patlıcanları közleyin, kabuklarını soyun ve ince ince dilimleyin. Çukur bir kaba aktarın.  Ayrı bir kasenin içerisine tahin, sızma zeytinyağı, limon suyu, dövülmüş sarımsakları, kekik, kırmızı biber, kimyonu ilave edin. Tuz ve çekilmiş tane karabiber ile lezzetlendirin. 2-3 dakika çırpma teliyle iyice çırpın. Cevizleri küçük parçalar şeklinde doğrayın.  Patlıcanları ve cevizleri hazırladığınız sos ilave edin. İyice karıştırın ve servis tabağına alın. Üstüne sızma zeytinyağı gezdirin. İri ceviz parçaları ve dereotuyla süsleyin. Servis yapın.

Ege otları tabiki ara sıcakların da baş yıldızı Ot Mücveri

Türk mutfağının uzakta ama çok sevilen kuzeni ya da teyzesidir mücver tarifi. Her öğün göremezsin, her akşam yemezsin, yiyemezsin. Ancak her gördüğünde mutlu olursun; daha çok görmek istersin. Özeldir, yeri ayrıdır. Herkes güzelini yapamaz. Arzu ettiğiniz yeşillik, patates, havuç hatta kereviz gibi sebzeleri de ekleyerek hazırlayabileceğiniz sağlıklı mı sağlıklı bir atıştırmalık, mücver tarifimiz var. Ne güzel olur mücver, küçük püf noktaları vardır onun. Çok fazla yağ içmemesi için ayçiçek yağını önceden kızdırmalı, rendelenmiş sebzelerin suyunu sıkmalı, sebzelerin taze olmasına dikkat etmeli örneğin. Anne eli değmiş mücver, bu tarifte biraz daha renk kazanıyor. Yeşillik ve kabakların yanına havuç da katılıyor. Kızaran mücverlere akışkanlık kazandırması kaşar peyniri de ekleniyor, lezzete doyum olmuyor. Ana yemeğiniz ne olursa olsun bugün sofranızda kızarmış çıtır mücverler de yer alsın bizce. Daha fazla mücver çeşidi görmek isteyenleri ise şöyle alabiliriz:  ...

Komşuda pişer bize de düşer hesabı Girit Biberi

Minik minik biberlerin içine ezine peyniri bir de zeytinyağı... Biberleri Ayvalık,Alaçatı yada aIlıca pazarıdan tehmın edebılırsınız. Biberlerin içine ezine peynırını bastıtan sonra 13dk zeytınyagına buladıgınız tepsı içinde fırına verebılırsınız.AFİYET OLSUN.