Malzemeler
- 2’şer adet patlıcan, kabak, patates ve sivribiber
4 adet domates
3 diş sarmısak
Tuz
Kızartmak için:
Zeytinyağı
Şakşuka Yapılışı
Patlıcan, kabak, patates ve biberi yıkayıp temizledikten sonra küp doğrayın. Patlıcanın acısını almak için 15 dakika tuzlu suda bekletin ve kurulayın. Zeytinyağını kızdırıp tüm sebzeleri ayrı ayrı kızartın. Kağıt havluya alıp fazla yağını süzdürün. Soğuduktan sonra, hepsini geniş bir kapta tuz ekleyerek harmanlayın. Domatesi rendeleyip bir tavaya alın. Üzerine kıyılmış sarmısak ekleyip, birlikte birkaç dakika kavurun. Hazırladığınız domates sos ılındıktan sonra sebzelerin üzerine gezdirin ve servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder