Ana içeriğe atla

Mis gibi tazecik sebzelerin kızarmış hali üzerinde ise domates ve sarımsak buluşması Şakşuka

Malzemeler

    2’şer adet patlıcankabakpatates ve sivribiber
    4 adet domates
    3 diş sarmısak
    Tuz
    Kızartmak için:
    Zeytinyağı 

Şakşuka Yapılışı

Patlıcan, kabak, patates ve biberi yıkayıp temizledikten sonra küp doğrayın. Patlıcanın acısını almak için 15 dakika tuzlu suda bekletin ve kurulayın. Zeytinyağını kızdırıp tüm sebzeleri ayrı ayrı kızartın. Kağıt havluya alıp fazla yağını süzdürün. Soğuduktan sonra, hepsini geniş bir kapta tuz ekleyerek harmanlayın. Domatesi rendeleyip bir tavaya alın. Üzerine kıyılmış sarmısak ekleyip, birlikte birkaç dakika kavurun. Hazırladığınız domates sos ılındıktan sonra sebzelerin üzerine gezdirin ve servis yapın.
.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tahin ve patlıcanın mükemmel uyumu Manj!

Malzemeler 3 adet orta boy patlıcan ½ su bardağı tahin 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı kırmızı biber 1 çay kaşığı kimyon 1 çay bardağı sızma zeytinyağı 100 g ceviz 1 yemek kaşığı limon suyu 2 diş sarımsak Tuz ve çekilmiş tane karabiber Üzeri için 1-2 yemek kaşığı ceviz Sızma zeytinyağı 1 dal dereotu Manj (Ege Mezeleri) Nasıl Yapılır?  Manj (Ege Mezeleri) Tarifi için;  Patlıcanları közleyin, kabuklarını soyun ve ince ince dilimleyin. Çukur bir kaba aktarın.  Ayrı bir kasenin içerisine tahin, sızma zeytinyağı, limon suyu, dövülmüş sarımsakları, kekik, kırmızı biber, kimyonu ilave edin. Tuz ve çekilmiş tane karabiber ile lezzetlendirin. 2-3 dakika çırpma teliyle iyice çırpın. Cevizleri küçük parçalar şeklinde doğrayın.  Patlıcanları ve cevizleri hazırladığınız sos ilave edin. İyice karıştırın ve servis tabağına alın. Üstüne sızma zeytinyağı gezdirin. İri ceviz parçaları ve dereotuyla süsleyin. Servis yapın.

Ege otları tabiki ara sıcakların da baş yıldızı Ot Mücveri

Türk mutfağının uzakta ama çok sevilen kuzeni ya da teyzesidir mücver tarifi. Her öğün göremezsin, her akşam yemezsin, yiyemezsin. Ancak her gördüğünde mutlu olursun; daha çok görmek istersin. Özeldir, yeri ayrıdır. Herkes güzelini yapamaz. Arzu ettiğiniz yeşillik, patates, havuç hatta kereviz gibi sebzeleri de ekleyerek hazırlayabileceğiniz sağlıklı mı sağlıklı bir atıştırmalık, mücver tarifimiz var. Ne güzel olur mücver, küçük püf noktaları vardır onun. Çok fazla yağ içmemesi için ayçiçek yağını önceden kızdırmalı, rendelenmiş sebzelerin suyunu sıkmalı, sebzelerin taze olmasına dikkat etmeli örneğin. Anne eli değmiş mücver, bu tarifte biraz daha renk kazanıyor. Yeşillik ve kabakların yanına havuç da katılıyor. Kızaran mücverlere akışkanlık kazandırması kaşar peyniri de ekleniyor, lezzete doyum olmuyor. Ana yemeğiniz ne olursa olsun bugün sofranızda kızarmış çıtır mücverler de yer alsın bizce. Daha fazla mücver çeşidi görmek isteyenleri ise şöyle alabiliriz:  ...

Komşuda pişer bize de düşer hesabı Girit Biberi

Minik minik biberlerin içine ezine peyniri bir de zeytinyağı... Biberleri Ayvalık,Alaçatı yada aIlıca pazarıdan tehmın edebılırsınız. Biberlerin içine ezine peynırını bastıtan sonra 13dk zeytınyagına buladıgınız tepsı içinde fırına verebılırsınız.AFİYET OLSUN.