Tıpkı tombul kabak dolması gibi bu kabak çiçekleri de bahar aylarında yapıldı, ancak bir türlü yazılamadı... Zamanı geçti derken yine geçen haftalarda pazarda görülünce yazmaya karar verildi.. Ege'ye has bu güzel dolmayı bu taraflara yolunuz düşerse mutlaka deneyin, yöresel yemek yapan yerlerde ve balık restoranlarında mutlaka karşınıza çıkacaktır. Eğer yaşadığınız yerde pazarda, markette vs bulursanız kaçırmayın alın ve kendiniz yapın, inanın yapımı zor değil...
Malzemeler:
- 10-12 adet kabak çiçeği
- 1 adet soğan
- 1 çay bardağı pirinç
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- Baharatlar (nane, karabiber, yenibahar)
- Maydanoz, dereotu
- Taze nane
- Tuz
- Su
- Kabaklar yıkanır, içindeki tohumlar dikkatlice koparılır.
- Soğanlar ince ince doğranır, zeytinyağında kavrulur.
- Yıkanıp süzülmüş pirinç eklenir, 1-2 dakika kavrulur, tuz ve baharatlar eklenir.
- Bir miktar su eklenip (üzerini geçmesin) kısık ateşte pişirin. (kabak çiçekleri ile de pişeceği için hafif diri kalsın lapalaşmasınlar)
- Soğuyan iç harca kıyılmış nane ve maydanozu ekleyip karıştırın.
- Kabak çiçeklerinin içine bu harcı doldurun ve yapraklarıyla ağzını iyice kapayın.
- Kabak çiçeklerini tabanı yapışmayacak bir tencereye dizin, üzerine çok az zeytinyağı ve tencerenin yarısını geçmeyecek kadar su gezdirip kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. (isteyen fırında da pişirebilir)
- Soğuk olarak servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder